Légifenyegetést jelentett Kijev, már orosz repülőgépeket is kilőttek

Az ukrán fegyveres erők vezérkara azt közölte, hogy öt orosz repülőgépet és egy helikoptert lőttek le.

2022. február 24., 07:51

Szerző:

Robbanások hallatszottak, majd megszólaltak a légvédelmi szirénák is Ukrajna városaiban, miután Oroszország katonai műveletet jelentett be az országban – írja az AFP. Hozzáteszik, Kijevben is szirénák szóltak, a helyiek metróállomásokra mennek menedéket keresni, miután rendkívüli állapotot hirdettek az országban.

Az ukrán főváros vezetése később légi fenyegetést rögzített Kijevben a Telegram üzenetküldő portálon keresztül – írta az MTI. A városi adminisztráció arra kérte a kijevieket, hogy ha bekapcsolnak a szirénák, haladéktalanul menjenek az óvóhelyekre.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester az Ukrajinszka Pravda hírportálnak hozzátette: jobb, ha most mindenki otthon marad, de aki aggódik, lemehet az óvóhelyre.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara azt közölte, hogy öt orosz repülőgépet és egy helikoptert lőttek le csütörtök hajnalban, amikor az orosz erők megtámadták Ukrajnát. Az orosz hadsereg viszont tagadta a vádakat – jelentette a TASS állami hírügynökség.

(Borítókép: Ukrán katonák tesztelik a JAVELIN páncéltörő rakétarendszereket, amelyeket az amerikai hadsereg nemrég védelmi segélyként bocsátott rendelkezésre egy nem nyilvános helyen az Ukrán Fegyveres Erők által 2022. február 13-án közzétett képen. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)