Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut

Egy ételnyomtató prototípusát tesztelték a leghíresebb olasz desszert elkészítésével.

2022. május 4., 17:16

Szerző:

Háromdimenziós nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba egy szakiskolájában.

Az északolasz Treviso város melletti Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték: a szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet – írta a La Tribuna di Treviso helyi olasz hírportál.

Az eredmény egy tökéletesen ehető édesség lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.

A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon.

A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Marco Bertorello / AFP)