Ezért vezetnek be kijárási korlátozást a macskákra

Már a házi macskák sem mehetnek ki akárhogy az utcára.

2021. november 28., 08:15

Szerző:

Az ausztrál Perth területén lévő kikötőváros, Fremantle városi tanácsa a macskák kijárásának korlátozását tervezi, írja a Sky News. A tervezet szerint kültéren csak pórázon sétálhatnának a házi macskák, amúgy meg tilos lenne kiengedni őket a szabadba.

Az új szabályozás értelmében a macskákat kitiltanák a természetes bokorvidékekről, a vadon élő állatok számára menedékként szolgáló kertekből, a középsávokról és az utcai fákról is.

Az indítványt az ülés tagjai támogatták, és hatályba lépése után érvényes lesz mind a 750 Fremantle-i regisztrált macskára. A cél, hogy megóvják a védett állít- és növényvilágot a macskáktól.

A statisztikák szerint az ausztrál házi macskák évente 300 millió őshonos állatot vadásznak le.

(Kiemelt kép: pexels.com)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.