Észtország az interentről is eltüntette az orosz tévécsatornákat

Az észt médiafelügyeleti hatóság blokkolta a hozzáférést az olyan internetes oldalakhoz, amelyeken eddig az orosz tévécsatornák műsorai online nézhetőek voltak – jelentette szerdán a Delfi.ee balti hírportál.

2023. április 5., 13:08

Szerző:

A hatóság indoklása szerint az intézkedést Észtország információs terének védelme és a korábban elrendelt szankciók érvényre juttatása érdekében hozták meg. 

A balti köztársaság korábban 195 orosz weboldal és 51 orosz televízió adását korlátozta arra hivatkozva, hogy ellenséges propagandát terjesztenek.

(Kiemelt képünk: Jüri Ratas, az észt parlament elnöke, Kaja Kallas észt miniszterelnök, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár részt vesz egy katonai parádén Észtország függetlenségének napja alkalmából rendezett ünnepségen a Szabadság téren, Tallinnban, 2023. február 24-én, az ukrajnai orosz invázió első évfordulóján. Fotó: RAIGO PAJULA / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.