Elon Musk: nagyon sok a bolond Amerikában

Elon Musk bolondnak nevezte az Ukrajnát pénzelő amerikai politikusokat. Washington tavaly több mint 100 milliárd dollárt adott Ukrajnának az ellentámadásra. 

2023. október 26., 12:22

Szerző:

„Nagyon sok ott a bolond” – kommentált X-oldalán Elon Musk afrikai-amerikai techguru egy posztot, amelyben az eredeti kommentelő az Ukrajnának folyósított amerikai segélyezési rendszert kritizálta. Az eredeti posztot David Sacks amerikai techvállalkozó, kockázatitőke-befektető tette ki. Azt írja benne, hogy szerinte semmit nem fog megoldani az, ha az Egyesült Államok az eddig elküldött pénzügyi és fegyverekben való támogatás mellé még többet küld Ukrajnának – írja a portfolio

„Washington tavaly több mint 100 milliárd dollárt adott Ukrajnának, azt állítva, hogy egy sikeres ellentámadással majd kitolják az oroszokat az országból. A valóság az, hogy a frontvonal alig mozdult, sőt, az oroszok még foglaltak is el területeket. Most DC szerint újabb 60 milliárd dollár majd megoldja a dolgokat. Bolond vagy, ha ezt elhiszed” – írja David Sacks.

Arra utalt, hogy Joe Biden nemrég benyújtott egy finanszírozási kérelmet a Kongresszusban, amelyben egyebek mellett újabb 60 milliárd dollárnyi támogatási keretet kér Ukrajnának. Biden egyébként nem állította azt, hogy ez a pénz ahhoz kell, hogy Ukrajna pikk-pakk ki tudja tolni az oroszokat területéről, azt el lehet érni ekkora összeggel, hogy az oroszok ne tudjanak gyorsan, hatalmas területeket kiszakítani Ukrajnából.

(Kiemelt képünkön: Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója részt vesz a cég giga gyárának indításán 2022. március 22-én. Fotó: Patrick Pleul / Pool/AFP)