Az infrastruktúrát támadják az oroszok  – korlátozni kell az áramfogyasztást Ukrajnában

Az erőműveket is támadják az oroszok: csökkenteni kell az áramfogyasztást Ukrajnában.

2022. október 20., 08:48

Szerző:

Szerda reggel 7 órától országszerte korlátozni kezdik az áramfogyasztást Ukrajnában, válaszul a bő egy hete tartó, az ország energetikai infrastruktúráját célzó orosz támadáshullámra – írja a Guardian alapján a 24.hu.

Mindenkire vonatkozik a korlátozás

Az ukránoknak mostantól hullámzó áramkimaradásokra kell felkészülni, és takarékoskodniuk kell az energiával. Reggel 7 órától este 11 óráig minimalizálni kell az áramfelhasználást. Ez az ország összes régiójának lakóira vonatkozik. Ha ez nem történik meg, akkor fel kell készülni az ideiglenes leállásokra.

– figyelmeztetett az elnöki hivatal helyettes vezetője, Kijlo Timosenko. Hozzáteszi: a közvilágítást is korlátozni fogják, és az országnak fel kell készülnie „egy kemény télre”.

Az ukrán nemzeti energiavállalat is felszólította a polgárokat, hogy csütörtökön reggel 7 óráig töltsék fel az összes elektronikai eszközüket, mivel várhatóan az egész országot érintik majd az akár négy óráig is tartó kimaradások – írja a lap.

(Kiemelt kép: Az Enerhodar területén található zaporizzsjai atomerőmű 2022. április 27-én. Fotó: Ed JONES / AFP)

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve.