Az ausztrál nagykövetség munkatársait Romániába és Lengyelországba menekítették

Bezárták a nagykövetséget.

2022. február 22., 07:04

Szerző:

Marise Payne külügyminiszter nyilatkozata szerint Ausztrália nagykövetségének személyzetét és tisztviselőit felszólították, hogy hagyják el Ukrajnát.

Átmenetileg bezárták az ország nagykövetségét az ukrán Lviv városában – közölte a miniszter. Személyzetet küldtek Romániába és Kelet-Lengyelországba, hogy segítsenek az Ukrajnát elhagyni próbáló ausztráloknak.

Ez azután történt, hogy az Egyesült Államok a biztonsági helyzetre hivatkozva hasonló módon áthelyezte diplomatáit Lvivből Lengyelországba.

(Kiemelt kép:  Novotroickoje, 2022. február 21. Áthalad egy ellenőrzőponton az oroszbarát szeparatisták ellenőrzése alatt álló területről az ukrán erők által ellenőrzött területre tartó nő gyermekeivel a kelet-ukrajnai Novotroickojében 2022. február 21-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka)

 

10:18

Gyakorlatozás közben összeütközött az amerikai hadsereg két HH-60 Blackhawk típusú helikoptere Kentucky fölött – közölte Nondice Thurman amerikai katonai szóvivő csütörtökön.

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.