Alig két hónapot volt kancellár, lemondott

Sebastian Kurz utódja nem bírta sokáig.

2021. december 3., 06:57

Szerző:

Lemondott Alexander Schallenberg osztrák kancellár csütörtökön – írta a 24.hu az osztrák közszolgálati média nyomán. Schallenberg alig két hónappal korábban, október 11-én lépett hivatalba.

Schallenberg a lemondását bejelentő közleményében azt írta, hogy sosem állt szándékában átvenni az ÖVP elnöki székét, valamint hangsúlyozta, hogy a kancellári posztot és a legtöbb szavazatot szerzett párt vezetését egy embernek kell átvennie. Egyes médiaértesülések szerint Karl Nehammer belügyminiszter töltheti be mindkét posztot. Az ÖVP elnöksége pénteken ülésezik.

(Kiemelt kép: Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter sajtótájékoztatót tart, 2021. augusztus 25 -én, Bécsben. Fotó: Georg Hochmuth / APA / POOL / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.