Világhírű lett a kastély, amelyhez Lázár Jánosnak semmi köze nincs

2018. február 27., 17:08

Szerző:

444 vette észre, hogy a Politico keddi brüsszeli hírlevelében helyet egy mondat arról Hódmezővásárhelyhez tartozó Batida tanyavilágából látványosan kiemelkedő kastélyról, amelyet Lázár János kancelláriaminiszter vagy a valamelyik családtagja birtokában lévő földek vesznek körül. Ezt a hírlevél Magyarországról szóló része csak érintőlegesen említi meg, a kiemelt hír az, hogy Márki-Zay Péter a magas részvételi arány miatt győzött a február 25-i hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, a Fidesz jelöltjére, Hegedűs Zoltán alpolgármesterre nagyjából annyi szavazó voksolt, ahányan 2014-ben is.

A Politico hírlevelét minden nap több tízezer ember kapja meg, köztük az EU magas rangú tisztségviselői is, ami pedig a kastélyt illeti, Lázár János nemrég azt mondta, hogy hogy nincs köze a komplexumhoz:

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa”

magyarázkodott a tárcavezető, amit kissé nehéz elhinni annak a fényében, hogy a hivatalosan Nagyréti Vendégház nevet viselő épületkomplexumhoz gyakorlatilag csak az édesanyja engedélyével lehet eljutni. A kastélyt a Magyar Narancs korábban drónfelvételen mutatta be:

 

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.