Világhírű lett a kastély, amelyhez Lázár Jánosnak semmi köze nincs

2018. február 27., 17:08

Szerző:

444 vette észre, hogy a Politico keddi brüsszeli hírlevelében helyet egy mondat arról Hódmezővásárhelyhez tartozó Batida tanyavilágából látványosan kiemelkedő kastélyról, amelyet Lázár János kancelláriaminiszter vagy a valamelyik családtagja birtokában lévő földek vesznek körül. Ezt a hírlevél Magyarországról szóló része csak érintőlegesen említi meg, a kiemelt hír az, hogy Márki-Zay Péter a magas részvételi arány miatt győzött a február 25-i hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, a Fidesz jelöltjére, Hegedűs Zoltán alpolgármesterre nagyjából annyi szavazó voksolt, ahányan 2014-ben is.

A Politico hírlevelét minden nap több tízezer ember kapja meg, köztük az EU magas rangú tisztségviselői is, ami pedig a kastélyt illeti, Lázár János nemrég azt mondta, hogy hogy nincs köze a komplexumhoz:

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa”

magyarázkodott a tárcavezető, amit kissé nehéz elhinni annak a fényében, hogy a hivatalosan Nagyréti Vendégház nevet viselő épületkomplexumhoz gyakorlatilag csak az édesanyja engedélyével lehet eljutni. A kastélyt a Magyar Narancs korábban drónfelvételen mutatta be:

 

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.