Videón: a szupercuki tűzoltó újoncok

Megérkezett a hiperaktív utánpótlás, mert Kabos, Karma és Dexter kutyusok nyugdíjba mennek. 

2023. augusztus 27., 12:52

Szerző:

Nyugdíjba készül a három hős kutya, utódaik pedig már lelkesen látogatják leendő munkahelyüket. Méretben, színben és fajtában sem egyformák az újoncok, de ami közös bennük, az az életerő, a tenni akarás. Igazi „rosszcsontok” még a szemük sem áll jól, de minden reggel lelkesen érkeznek a fővárosi, II. kerületi laktanyába – írja Facebook oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós arról mesél, hogy a kutyusok otthonról járnak be az állomásra. Az idősebb kutyusok már 8-10 évesek, ezért mennek nyugdíjba. Emily, a 6 hónapos malinois szuka szülei is mentőkutyák. Emily már kisiskolás és kijár romra és területre is gyakoroni. Daisy, egy 16 hetes working springer spániel szuka. Tűzvizsgáló lesz. Turbi, a 12 hetes csoki színű working cocker spániel kan kutyus Németországból érkezett és személykereső lesz. Díva a legkisebb, még csak 8 hetes. A malinois szuka még csak bölcsis fealdatok kap, például azt, hogy a tűzoltó kocsiban maradjon nyugton és pihenjen. 

„Szokják a benti létet, a tűzoltókat, a riasztást, a mélyben és magasban mozgást, a szolgálati kocsiban való utazást, a szirénát, a sötétben és a világosban történő munkavégzést. Az a kutya, amelyik bármilyen körülmény között stabilan tud koncentrálni a játékára, vagy a jutalomfalatra, a későbbi munkája során is kiemelkedően tud majd teljesíteni” – írja a II. kerületi Kutyás Szolgálat. 

(Kiemelt képünkön: Díva, a legfiatalabb tűzoltó újonc kutyus. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala)