Brutálisan összevertek egy fiatal nőt Bényén csak azért, mert szivárványszínű táska volt nála

Nem úszta meg a nő segítségére siető idős férfi sem.

2019. augusztus 9., 17:38

Szerző:

„Ahogy táncoltam egy barátommal a sátorban, egyszer csak megjelent hátunk mögött egy ember. Nagydarab, kopasz férfi, afféle hazafias kopasz. Felkapta a táskám és az arcomba tolta, fennhangon kezdett érdeklődni, mégis mi az, amit a kezemben tartok. Táska.”

– kezdi beszámolóját Facebook-oldalán egy 19 éves lány, Kurucz Boglárka, akit vasárnap este megtámadott egy férfi. Mint kiderült,

a támadónak az volt a problémája, hogy Boglárkán szivárványszínű táska volt, amit az melegjogi szervezetek használnak jelképként.

Ahogy a lány megpróbálta finoman elvenni a táskát a „nagydarab, kopasz, afféle hazafias kopasz” férfitól, a férfi ingerülten rángatni és szidalmazni kezdte azt kiabálva, hogy biztosan leszbikus. A fiatal nő leöntötte a férfit, amire a férfi arcon vágta őt. Ekkor Boglárka barátjának nagyszülei jöttek a lány segítségére, de az idős férfit is úgy fejbe verte a támadó, hogy elterült a földön. A támadónak is megjelent egy társa, együtt ütötték rúgták a két földön fekvőt.

„A barátom kis híján sokkot kapott, engem mentő vitt kórházba. Megmentőmnek eltört a járomcsontja, szemünk alatt lila duzzanat éktelenkedik, testünk több pontján foltok, amiket az ütések és rúgások okoztak.”

A kórház hivatalosan eljárva feljelentést tett a támadás miatt. A lány a Népszavának azt mondta, hogy támadója a verés után, mintha mi sem történt volna, visszament bulizni.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.