Fideszes képviselők cége, de a milliárdos Széles Gábor is több tízmilliós támogatást kapott egy állami vállalattól

Már a látszatra sem figyelnek.

2019. január 29., 18:02

Szerző:

Mészáros Lőrinc mellett Széles Gábor zalacsányi kastélyszállója is kapott vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) összesen 300 milliárdos, Kisfaludy hotel-és panziófejlesztési programjából - írja a Napi.hu az MTÜ adatbázisára hivatkozva.

Széles a kormánypárti Magyar Hírlap és a Videoton Holding Zrt. tulajdonosa, Magyarország egyik leggazdagabb embere, így minden bizonnyal nagy szüksége van a támogatásra.

De az élet igazságos, így nem csak milliárdosok, de hétköznapi - ámbár fideszes - képviselők is részesültek a pénzből. A Vertical Art Kft. is kapott 60 millió forintot a Vertical art panzió fejlesztésére. A vállalkozás Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselők tulajdona.

Direkt36 írta meg korábban, hogy Becsó Zsolt több szálon is kapcsolódik Hollókő egyik újonnan épített házához, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik. A kétszintes épületben szálláshely kialakítására 34 millió forint állami és uniós támogatást kapott egy, Becsó Zsolt érdekeltségébe tartozó cég. Vagyonnyilatkozataiban pedig sem a céget, sem a cég számára utalt állami támogatásokat nem tüntette fel. Becsó Károly pedig sokáig Pásztó önkormányzati képviselője volt, most pedig a parlament mentelmi és az igazságügyi bizottságának is a tagja.

Becsó Zsolt