Úgy fellökte az autós a reklamáló gyalogost, hogy órákkal később belehalt

2020. március 20., 11:52

Szerző:

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 65 éves férfi ellen, aki testi erővel próbált rendezni egy vitát, ám tragikus kimenetele lett.

Az eset még 2018. július 10-én történt, amikor a férfi az egyik angyalföldi parkolóban úgy állt le a kocsijával a járdán, hogy a kinyitott ajtótól nem fértek el a gyalogosok. Egy arra járó házaspár ezt szóvá tette,

a házaspár férfi tagja be akarta csukni a kocsi ajtaját, de a  sofőr szidalmazni kezdte a gyalogost, majd kiszállt a gépjárműből, és kétszer meglökte a férfit.

A férfi hanyatt esett, a feje nagy erővel az aszfalthoz csapódott. Egy járókelő észlelte a történteket és hívta a központi segélyhívót, de közben az autós is beszélt a mentőkkel. A férfit kórházba szállították és ellátták, de pár órával később elhunyt.

A férfira letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért az ügyészség és felhívták a figyelmet, hogy az egyszeri indulati, erőszakos cselekmények, úgy, mint egy másik ember ellökése, könnyen vezethetnek tragédiához.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.