Traktorral ütközött a személyvonat, jelentősen megnőtt a menetidő

Jelentősen hosszabb menetidőre és pótlóbuszok közlekedésre számíthatnak a Vámosgyörk-Szolnok vasútvonalon utazók, mert egy személyvonat traktorral ütközött Jászladány és Jászkisér között – közölte a Mávinform a honlapján.

2024. január 15., 15:39

Szerző:

A helyszínelés végéig – várhatóan a délutáni órákban – Szolnok és Vámosgyörk között a Volánbusz menetrend szerinti járatain a vasúti jegyek és bérletek érvényesek. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy két kocsiból álló motorvonat és egy munkagépet húzó traktor ütközött hétfő délután egy Jászkisér külterületén található vasúti átjáróban. A traktorból nagy mennyiségű hidraulikaolaj folyt el, a jászkiséri önkormányzati tűzoltók tisztították le az úttestet a törmelékektől – közölték. A vonaton tizenkilencen utaztak, őket mentesítő szerelvény szállította tovább – szerepel a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels)

2024. február 21., 21:21

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.