EU-s pénzből indítana kampányt a vidéki uniós fejlesztésekről az Orbán-kormány, készülve az őszi választásokra

2019. augusztus 2., 14:56

Szerző:

A Pénzügyminisztérium levélben fordult a vidéki települések polgármestereihez, hogy írják le nekik, a TOP-pályázatokból milyen fejlődés valósult meg a településeken és a megyében – szúrta ki a momentumos Kerpel-Fronius Gábor.

Mint kiderült, az Orbán-kormány helyi és országos tájékoztató kampányt tervez az uniós finanszírozású Területfejlesztési Operatív Program eredményeiről, ezt is uniós finanszírozással.

A politikus szerint egyértelmű, hogy az uniós eredményeket az őszi önkormányzati választások előtt szeretné bemutatni a Fidesz-kormány, ami kedvez a vidéki fideszes köröknek is, mindezt milliárdos pénzköltéssel.

A TOP-fejlesztések egyébként is hírhedt pályázatok voltak, többek között ezekből épültek az 1,4 milliárdos csalással vádolt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő tevékenységében érintett projektek. Számos fideszes település is előnyt élvezett a tapasztalatok szerint a TOP-pénzek szétosztásában: Baranya megyében a 2017-ben akadtak ki, miután milliárdokat kaptak fideszes vezetésű települések, a többiek pedig alig valamit.