Százmillióból építenek kerékpárutat

A helyi fideszes képviselő szerint ez a turizmust is fellendítheti. 

2022. január 28., 07:04

Szerző:

Csaknem 110 millió forintos fejlesztési forrás felhasználásával épült kerékpárút Dél-Baranyában, az Ormánság központjának és legnagyobb lélekszámú településének számító Sellyén – tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Azt írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából megvalósított beruházás során több mint ezer méteren alakítottak ki új, kerékpárok közlekedésére alkalmas szakaszokat a kisváros központjában.

Közölték: az emberek munkába járását is segítő fejlesztésnek köszönhetően a településen biztonságosabbá vált a kerékpáros közlekedés, javult az intézmények megközelíthetősége.

A közleményben Nagy Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét idézve kiemelték: egyre több, a kerékpárosokat szolgáló beruházás zajlik Nyugat-Baranyában, ez a biztonságosabb közlekedés megteremtésével a turizmus élénkítéséhez is jelentősen hozzájárul.

(Kiemelt képünk illusztráció: a Ságvár és Som között megépült 5,6 kilométeres kerékpárút az átadás napján, 2020. szeptember 9-én. Fotó: MTI / Varga György)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.