Orbán Viktor: ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavató ünnepségén tartott beszédet a miniszterelnök, ahol egyebek mellett azt is kifejtette, hogy ma Magyarország Európa egyik vagy talán a legbiztonságosabb országa.

2023. július 1., 11:17

Szerző:

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak, ezért minden nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rendészettudományi karának tisztavató ünnepségén.

A világ alapjaiban reng, ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek, a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van. A háború Magyarország szomszédságában zajlik, és közben délről migránsok ezrei ostromolják határainkat – fogalmazott a kormányfő.
   

Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre. "Ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat" – jelentette ki Orbán Viktor a tisztavató ünnepségen.

Majd kijelentette: erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér.  A miniszterelnök azt mondta: látni olyan fiatalokat is, akik szeretik a könnyebb végén megfogni a dolgokat, nem szeretnek felelősséget vállalni és nem akarnak elköteleződni valami mellett. Van, aki kinövi mindezt, és úgy dönt, hogy komolyságot, súlyt, jelentőséget ad a saját életének, ezért komoly hivatást választ, például beáll állami szolgálatba – fogalmazott.

Hangsúlyozta azt is, hogy aki a felelősségteljes életet, a tiszti hivatást vállalja, az a magyarságát is vállalja. Esküjük szerint a most végzettek a magyar embereket védik, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálják, vállalják, hogy nehéz időkben is erősek maradnak, megvédik a gyengéket és az elesetteket, megfékezik mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik. 

A kormányfő azt mondta, a hazai bűncselekményeket visszaszorították, így ma "Magyarország Európa egyik vagy talán a legbiztonságosabb országa", és erre mind büszkék vagyunk.

Az NKE rendészettudományi karának 166 hallgatója ünnepélyes keretek között, Orbán Viktor, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le tiszti esküjét új helyszínen, az NKE Ludovika Campusán.

(Fotó: Budapest, 2023. július 1. Az esküttevők érkeznek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségére az egyetem főépülete előtti Ludovika téren 2023. július 1-jén. MTI/Máthé Zoltán)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.