Távozik Tiborcz István üzlettársa az MNV éléről

2018. augusztus 1., 19:46

Szerző:

Augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert, ezt a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya.

A tájékoztatás szerint utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására - közölték.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Szivek Norbert 2015 és 2018 között vezette a nemzeti vagyonkezelőt, ebben az időszakban csaknem 400 milliárd forinttal nőtt az állami társaságok, és további 2500 milliárd forinttal az MNV Zrt. által kezelt ingatlanvagyon értéke. Nevéhez fűződik továbbá az állami vagyonelemek átlátható értékesíthetőségét lehetővé tevő elektronikus aukciós rendszer bevezetése is - írták.

A HVG nyomán júniusban megírtuk, hogy a nemzeti vagyonkezelő vállalat valószínűleg megszűnik jelenlegi formájában, és Szivek Norbert is távozhat a vezérigazgatói pozícióból. Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter kinevezése után gyakorlatilag nem marad értelme, hogy külön szervezeti szintként önálló anyavállalata legyen az állami cégek egy részének.

A miniszterelnök vejének üzlettársáról, Szivek Norbertről ebben a cikkünkben írtunk.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.