Tavaszias év vége, tartós köddel

Általában napos időre számíthatunk kevés felhővel, de kisebb körzetekben felhős, párás, ködös maradhat az idő. Csapadék nem valószínű. A nyugatias szél a déli órákig helyenként megélénkülhet, majd délire fordul, és gyenge vagy mérsékelt lesz.

2023. december 27., 07:29

Szerző:

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 12 fok között valószínű, de a tartósan rétegfelhős, párás tájakon ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő este -2, +7 fok közötti értéket mérhetünk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estére nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, így reggel sokfelé számíthatunk rossz látási viszonyokra. Csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás lehet. A délies szél a Nyugat-Dunántúlon néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, a szélcsendes, fagyzugos részeken lehet gyenge fagy.

(Kiemelt kép: Emrah Yorulmaz / ANADOLU / Anadolu / AFP)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.