Tasnádi Péter szociális segélyből él, kölcsönlakásban

Az egykor rettegett, milliárdos maffiavezér, aki olykor Keresztapa-szerepben tündökölt, ma - állítása szerint - segélyekből él, kisnyugdíjas lett.

2021. május 14., 13:07

Szerző:

– Amikor 1991-ben Bécsből hazajöttem, először uzsorázni kezdtem. Aki nem adta vissza időre a pénzemet, azt szétcsaptam – kezdte Tasnádi Péter a Blikknek. – Később többek között emberölésre felbujtás, önbíráskodás, adóhiány, bűnszervezet létrehozása és -vezetése, pénzmosás, adócsalás, sikkasztás miatt nyomoztak ellenem, 13 évig voltam börtönben. Több milliárd forint vagyonom volt, amit a börtönévek alatt széthordtak. Hat éve szabadultam a börtönből, két éve lakom ebben a kölcsönlakásban, 51 ezer forint a nyugdíjam – tette hozzá.

Az interjúból kiderül, hogy ma már a korábbi csillogásnak és fényűzésnek nyoma sincs „segélyekért folyamodó kisnyugdíjas” lett, aki ha befizeti a rezsit „utána nem marad ennivalóra sem”.

Minden hónapban kap 10 ezer forint szociális segélyt az önkormányzattól, amit levélben kell kérnie. Megtanulta az okostelefon kezelését és Berki Krisztián segített neki abban, hogy megtanulja menedzselni magát a közösségi oldalakon.

Az önéletrajzi könyve eladásából is kap egy kis pénzt, „amivel kihúzza a hónap végéig”. Korábban a legdivatosabb autói voltak, ma viszont „trolibuszra, metróra száll, ha dolga van a városban”, igaz ezeket nyugdíjasként ingyen veheti igénybe, aminek nagyon örül.

Minden nap sportol, „az egyik barátjának konditerme van, aki nem kér tőle pénzt a belépőért, ahogy a közeli uszoda igazgatója sem”, megtalálta a lelki békéjét, és „öt unokája van, akik felnéznek rá”.

(Kiemelt kép. Kiemelt kép: Tasnádi Péter szabadságvesztéséből szabadulva beül egy személykocsiba a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet előtt 2016. szeptember 16-án. Fotó: MTI | Czeglédi Zsolt)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.