Szijjártó Péter így szólt vissza az Orbán-kormányt bíráló Hillary Clintonnak

A volt demokrata elnökjelölt szerdán azt mondta, Magyarországot egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják.

2021. november 25., 18:05

Szerző:

Ahogy arról szerdán már beszámoltunk, Hillary Clinton korábbi amerikai elnökjelölt az MSNBC műsorának vendégeként kifejtette, aggódik amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek majd a világban. Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a propaganda ellen, amelynek a populista politikusok a legnagyobb pártolói.

Clinton szerint veszélyesek azok, akik egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel, akik Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat.

Díszes társaságba került tehát a felsorolásban Orbán Viktor miniszterelnök, Bolsonaro, Erdogan és Putyin mellett. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy a külügyet vezető Szijjártó Péter visszavágjon a volt demokrata elnökjelöltnek.

A külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött, „Hillary Clinton kontra tisztelet és realitás” címmel feltöltött videóban elmondja, az amerikai-magyar kapcsolatok Trump idején voltak csúcson,

írja a HVG. Hozzátette: minden megválasztott elnöknek megadjuk a tiszteletet, de az más kérdés, hogy ebből mit kapunk vissza. A külügyminiszter szerint a magyar történelem mindig is a szabadságért vívott küzdelemről szólt, ám Magyarország mégiscsak egy ezeréves államisággal rendelkező ország.

„Ezért nem szorulunk rá arra, hogy bárki egy ilyen érettségi vizsga jelleggel bírálgassa el a magyar demokrácia állapotát.” A tárcavezető hozzátette: mindenki részéről jár a tisztelet Magyarország és a magyarok felé.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.