Szijjártó Péter: Mindig fel fogunk lépni az Izrael-ellenes politikával szemben

Azt reméli a külügyminiszter, hogy izraeli kollégája hamarosan Budapestre látogat.

2021. szeptember 20., 18:06

Szerző:

Mindig fel fogunk lépni a nemzetközi szervezetekben az Izrael-ellenes kritikával szemben, mindig fel fogunk lépni az Izrael-ellenes politikával szembe,n és mindig ki fogunk állni amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát a terroszervezetekkel és azok támadásaival szemben – írta hétfői Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külügyminiszter.

Mindezt azután közölte Szijjártó, hogy telefonon beszélt Jaír Lapid izraeli kollégájával, ahol a másik fél köszönetet mondott neki az Izrael melletti folyamatos kiállásért. A külügyminiszter ezt követően biztosította arról, hogy Izrael továbbra is számíthat Magyarországra. Mint írta: a végén abban maradtak, hogy minél előbb igyekeznek összehozni egy személyes találkozót, így Szijjártó reméli, hamarosan vendégül láthatja kollégáját Budapesten.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.