Szijjártó Péter helikopterrel ment gyárat avatni Nyergesújfalura

Egy órányi autóutat rövidített le.

2019. július 13., 08:20

Szerző:

Pénteken ünnepélyesen letették a japán tulajdonú Zoltek Zrt. nyergesújfalui új üzemének alapkövét, azt aktuson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt. Nem is akárhogyan érkezett a külügy épületétől durván egy óra autókázásra lévő üzemhez, hanem

helikopterrel

– írta az Index.

A japán Toray 127 milliárdos beruházása Nyergesújfalun Akihiro Nikkaku, a japán a Toray Industries elnöke (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Toray Industries Hungary Kft. új beruházásáról tartott sajtótájékoztató előtt Nyergesújfalun 2019. július 12-én.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Zoltek nyergesújfalui gyára kocsival a Bem József tértől a Google szerint a 10-es úton 1 óra és 4 perc. A portál megkérdezte a KKM-et, mi indokolja, hogy a miniszter helikopterrel jár alapkövet letenni. Azt a választ kapták, hogy Szijjártó Péter azért utazik helikopterrel, mert a Vang Ji kínai külügyminiszterrel zajló tárgyalás után

20 perc alatt kell odaérnie Nyergesújfalura, a 127 milliárd forint értékű beruházással kapcsolatos megbeszélésre.

A japán Toray industries tulajdonában lévő Zoltek Zrt. a világ egyik vezető szénszál gyártója, amelyet alapvetően a járműgyártásban használnak fel.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.