Szervezeted meghálálja
Csökkenti a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát a szőlő fogyasztása, állítják a tudósok.
Ez a gyümölcs ugyanis hatékony a magas vérnyomás ellen, javítja a szívműködését, sőt csökkenti a szívbetegségek és a metabolikus szindróma kockázatát (ez felel a magas vérnyomásért, a magas vércukorszintért és a kóros vérzsír-összetételért is) – írta az
Inforádió. A szőlő magas antioxidáns tartalma miatt van ilyen jótékony hatással az emberi szervezetre, magyarázzák az amerikai kutatók.Az állatkísérletek és a kutatói kimutatások szerint, szőlőben gazdag étrenddel megelőzhető a metabolikus szindróma kialakulása és a kettes típusú cukorbetegség is. A kísérletben résztvevő patkányokat zsírban és cukorban gazdag étrendre fogták, egy részüknek pedig fehér, vörös és kék szőlő keveréket is adtak. Három hónappal később már egyértelműen kimutatható volt, hogy azoknak a patkányoknak, akik szőlőt is kaptak jobb lett a vérnyomása, a szívműködése és ellenállóbbak lettek a fertőzésekkel szemben. Mindezek mellett a triglicerid szintjük is csökkent, valamint javult a glükóz toleranciájuk.