Szerdán kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése

Egymillió nyugdíjas postai úton kapja meg, mások pénteken banki átutalással.

2022. február 8., 09:53

Szerző:

Szerdán kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése egymillió embernek, a többi érintettnek pedig pénteken utalják a bankszámlájára – közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár kedden a Facebook-oldalán.

Zsigó Róbert a videóban azt mondta: a rendes havi nyugellátással együtt érkező 13. havi nyugdíjat az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban - így például rokkantási ellátásban, ideiglenes özvegyi nyugdíjban - részesülők is megkapják, továbbá dupla összeg érkezik az árvaellátásból is, amellyel a kormány 56 ezer gyermek nevelését segíti.

Zsigó Róbert kitért arra: "az idősebbek jól emlékeznek arra", hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején nemhogy többlettámogatásra nem számíthattak, hanem még elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat is, emellett pedig az egekbe emelték a rezsit, valamint bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Az államtitkár kijelentette: "április 3-án arról is szavazunk, hogy továbbra is olyan nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, amely megbecsüli az időseket, vagy visszatér a Gyurcsány-Bajnai korszak, amely lenézte és kisemmizte a nyugdíjasokat".

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.