Soros György: Orbán a saját maga által vezetett maffia-állammal zsákmányolja ki a népet

A milliárdos üzletember általában „be szokta tartani saját szabályát, hogy nem beszél nyilvánosság előtt Orbán Viktorról”, de a davosi fórumon mégis kivételt tett.

2022. május 26., 10:23

Szerző:

A kedden Davosban rendezett világgazdasági fórum estéjén elmondott beszédében a budapesti születésű milliárdos Soros György beismerve, hogy bár általában be szokta tartani saját szabályát, hogy nem beszél nyilvánosság előtt Orbán Viktorról és személyes ellentétükről, elmondta, hogy a magyar miniszterelnök egy nagyon okos konstrukcióval kiépített, saját maga által vezetett maffia-állammal zsákmányolja ki a népet” – emelte ki a Mandiner a több, mint fél órás beszédből.

A milliárdos elmondta azt is, hogy Orbán Viktor „keresztülnyomott egy újabb alaptörvény módosítást, ami lehetővé teszi számára a rendeleti kormányzást, ha a szomszédban háború zajlik”.

 

(Kiemelt kép: Fabrice COFFRINI / AFP)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.