Somogyi az MDF-be tart?

Bár felkérték, legyen az MDF képviselőjelöltje még nem döntött arról, hogy indul-e a választásokon Somogyi Zoltán politikai tanácsadó. A Poltical Capital tulajdonosa twitteres oldalán tesztelte barátait, ismerőseit, mit szólnak a hírhez.

2009. november 18., 17:30

Szerző:

“Felkértek MDF-es országgyűlési képviselőjelöltnek. Nekem megtiszteltetés, és van kedvem hozzá. Ti mit gondoltok? Írjatok nekem! Köszi”– írta Somogyi Zoltán a politikai tanácsadással, elemzéssel és lobbitevékenységgel foglalkozó cégcsoport, a Capital Group résztulajdonosa twitteres (mikroblog) oldalán. Somogyi, aki eddig politikai tanácsadóként segítette a demokrata fórumot, a 168óra.hu-nak azt mondta, egyelőre gondolkodik azon, hogy elfogadja-e a felkérést, amit az MDF több vezetőjétől kapott. Twitteres bejelentésével barátait, ismerőseit akarta tesztelni, mit szólnak az ötlethez.

– Emellett azt akartam bemutatni, hogy a közéleti beszélgetés lehet más annál, mint amit megszoktunk. Akár egy ilyen fontos kérdést is meg lehet vitatni a nyilvánosság előtt – nyilatkozta a 168óra.hu-nak.

Somogyi hangsúlyozta, egyelőre sem a párt, sem ő nem hozott végleges döntést. Feltételezi, hogy a demokrata fórum kormányfőjelöltjéről és képviselő-aspiránsairól egyszerre fog határozni.

Kérdésünkre – mi lesz a Political Capitalben betöltött szerepével, ha elvállalja a jelöltséget – úgy reagált, a cég operatív irányításából már korábban kiszállt. Indulása esetén elgondolkodik azon, hogy megtartsa-e tulajdonrészét a cégben.

– De itt még nem tartunk – tette hozzá.

Somogyi az UD Zrt. botrány után úgy döntött, összeférhetetlennek tartja független elemzői és a Dávid Ibolya melletti tanácsadói szerepét, ezért lemondott a Political Capital irányításáról. Az ügyről a többi között úgy nyilatkozott a HVG-nek: „Véletlen szemtanúja voltam annak, amikor félig sírva kérlelték Dávid Ibolyát, ne hozzon nyilvánosságra több felvételt... Hallottam, ahogy részletesen mesélték el neki, hogyan közelítették meg "speciális" eszközökkel az MDF elnökségének a tagjait, miként akartak Almássy Kornélból elnököt csinálni, hogy aztán bábként mozgathassák - Orbán Viktor elleni védekezésül. És láttam azt is, hogyan változott meg a hangnem, amikor ezek az emberek megtudták: "az ügyészség velük van".

Noha egyesek számára úgy tűnhet, hogy Orbán Viktor békemissziót folytat, a miniszterelnök spontán utazásaival nem okoz osztatlan sikert a diplomácia világában.