Simonka fellázadt a kormány ellen, mert hiába követelik rajta az Orbán által megígért tüzifa-támogatást

2018. június 15., 12:10

Szerző:

Nemcsak Simonka György, de más kormánypárti polgármester sem bírja cérnával, annyit nyaggatják őket a kampányban beígért, de a fával tüzelőknél végül elmaradt 12 ezer forint miatt. Többen már levelet is írtak a Belügyminisztériumnak, most Simonka György ígérte meg a Viharsarokban, hogy az asztalra csap, mert a térségi faluvezetők meg már őt ostromolták – írja a hvg.hu

„Van olyan városi, aki kétszer is kapott, a falvakban élő legszegényebbeknek meg semmi nem jár, pedig én is megígértem a kampányban” – indokolta Simonka, akinek elege lett és már időpontot is kért az önkormányzati ügyekért felelős államtitkártól.

„Nincs olyan nap, hogy ne kérdezné meg valaki, hogy mi van ezzel a beígért pénzzel” – mondta, hozzátéve:  „én is elmondtam a kampányomban többször, és nem azt mondtam, hogy egyesek kapnak majd 12 ezer forintot, hanem azt mondtam, hogy mindenki” – tette hozzá Simonka.

Más településeken is egyre feszültebbek a polgármesterek, van olyan háromezre falu, ahol már 120-130 lakos is beadta a jogos igényét már hónapokkal ezelőtt, de azóta is csak várják a pénzt.

Ezekben a falvakban élnek a legalacsonyabb jövedelmű családok, a tűzifa piaci ára pedig harmadával lett drágább.

Március elején ígérte meg Orbán Viktor, hogy mindenkinek jár a 12 ezer forint – melékeztet a lap.

Simonka – akik a kampány idején, Orbán Viktorhoz hasonló előszeretettel fényképezdkedett óvodásokkal – gyakran szerepelt botrányhősként a sajtóban. A hozzá köthető Magyar Termés TÉSZ Kft. egy ízben például nagyjából egymilliárdos kárt okozhatott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének – ezt még Polt Péter is megerősítette.

14:29

Európa kiemelt céljának kell lennie, hogy integrálja a Nyugat-Balkánt az európai vasúti hálózatba és az Európai Unióba; ezeket a törekvéseket Magyarország mindig is támogatta – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára vasárnap Röszkén.

13:09

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint teljes szolgáltatási területükön, minden háztartásban folyik a víz a csapokból, de a folytatódó hőség miatt továbbra is érvényben maradnak a több mint tíz Pest megyei települést érintő vízkorlátozási intézkedések.

12:12

Két rendőr megsérült egy szombat éjjeli közlekedési balesetben, amikor egy nagy sebességgel haladó autó nem tudott megállni és elsodorta az út mellett álló, közúti ellenőrzést végző rendőröket, valamint szolgálati kocsijukat Nagyharsányban, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

11:57

Víz is van, meg vízkorlátozás is, az operatív törzs a helyén, a Honvédség az érintett településeken – osztotta meg Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője.