Schmidt Mária már az általános hadkötelezettség bevezetésén gondolkodik, a nőknél is

Szükségesnek látja az általános hadkötelezettség bevezetését Schmidt Mária, aki szerint a szomszédunkban nem  Ukrajna háborúzik Oroszországgal, hanem valójában az Egyesült Államok.

2022. május 5., 07:39

Szerző:

„Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon”

– mondta el Schmidt Mária a Pesti Srácokon megjelent vitairatában. Hozzáteszi, elismeri, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát, ám de az USA céljai érvényesülnek. Példaként az EU-s szankciókat hozta fel, amelyek eredményeként a kontinens energiahordozókban és élelmiszerben is hiányt fog szenvedni.

„A magyar kormánynak az a feladata, hogy megtegyen mindent, amit csak tud, a háború mielőbbi befejezéséért, a további eszkaláció elkerüléséért. És azért, hogy szövetségeseket keressen. Erre, amint az emberek szeme Nyugaton is egyre jobban kinyílik, új lehetőségek adódnak majd" – fogalmazott. 

(Kiemelt kép: Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett, 30 éve szabadon című kiállítás megnyitóján a budapesti Terror Háza Múzeumban 2019. június 16-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)

 

16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.

2023. május 29., 11:15

A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is.