Éppen ott lesznek Orbán Viktor új irodái a Parlamentben, ahonnan nemrég kitiltották a komplett magyar sajtót

2019. december 4., 18:51

Szerző:

Bár arra hivatkozva költözött a budai Karmelita kolostorba Orbán Viktor miniszterelnök hivatala a Parlamentből, hogy a törvényhozás és a végrehajtás ne legyen egy épületben, továbbra is van irodája az Országházban. Ráadásul a kormányfő új szobát is kapott, ami éppen attól a folyosótól van pár lépésre, ahol korábban a sajtó kérdezhette a politikusokat, de ma már tilos odamenniük – értesült az Azonnali.

Orbánnak és titkárságának gyakorlatilag saját folyosószakasza lett a Parlamentben, ahol négy terem is rendelkezésükre áll. Az egyik egyik ajtóra már ki is került a „miniszterelnök” felirat. Orbán korábbi irodáját a portál információja szerint Kövér László házelnök használja azóta.

Orbán egyébként valamiért éppen az akkoriban költözött az új, egyébként a sajtó számára korábban forgatási lehetőséget biztosító folyosószakasz mellé, amikor onnan kirakták az újságírókat. Az ominózus folyosószakasz ugyanis éppen merőleges a korábbi sajtófolyosóra, onnan nyílik, így ha maradhattak volna ott az újságírók, garantáltan több lehetőségük lett volna kérdezni a miniszterelnöktől.

Egyébként Áder Jánosnak és a szocialista Hiller István parlamenti alelnöknek is új helyet kellett találni, mert nekik is éppen azon a folyosón volt az irodájuk, ahova most Orbán költözött – jegyzi meg a hírportál.

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.