Puzsér Róbert visszalépésre kéri Horváth Csabát

2019. január 29., 09:41

Szerző:

Visszalépésre kéri az MSZP főpolgármester-jelöltjét a Puzsér Róberthez köthető Sétáló Budapest c. Facebook oldalon Zaránd Péter kampányfőnök.

Mint nyílt levelében írja:

„Az elmúlt héten a Népszavának adott interjúban Horváth Csaba az MSZP főpolgármester-jelöltje annak a véleményének adott hangot, hogy az előválasztás második fordulójára nem lesz szükség, "mert addigra Puzsérnak nem lesz érdemi támogatottsága." Ez a nyilatkozat szöges ellentétben áll annak a megállapodásnak a szellemével, amit az MSZP nevében Ön, a Párbeszéd nevében Karácsony Gergely és Puzsér Róbert kötött december elején."

Zaránd szerint Horváth Csaba megkérdőjelezi az előválasztás második fordulójának szükségességét, ami

nyílt hadüzenet nem csak Puzsér Róbertnek, hanem a teljes ellenzéki együttműködésnek.

„Tiszteletlenség, mind az LMP, mind a Jobbik, mind a Momentum, mind a Kétfarkú Kutyapárt, mind a liberálisok irányába. Ez az a mentalitás és arrogancia, ami az elmúlt években is ellehetetlenítette a hatékony ellenzéki együttműködést Orbán rendszerével szemben – írja Zaránd, hozzátéve:

„Tisztelettel kérjük, hogy jó szándékuk jeleként vonják vissza Horváth jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában, mert a viselkedése, nyilatkozatai morálisan elfogadhatatlanok és szembe mennek a megállapodásunkkal."

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.