Perbálon migránsnak nézték az önkéntesként fogyatékosokat ápoló külföldi egyetemistákat, és rendőrt hívtak rájuk

2017. november 12., 09:17

Szerző:

Őcsény és Kömlő után Perbálon is kitört a minden alap nélküli menekülthisztéria. A Pest megyei községben migránsnak néztek és rendőrt hívtak három Sri Lanka-i egyetemistára, akik önkéntesként fogyatékosokat ápolnak a Tovább Élni Egyesület helyi lakóotthonában. A világ második legnagyobb ifjúsági szervezete, a több ENSZ-szervezet mellett tanácsadóként működő AIESEC a Facebook-oldalán osztotta meg az erről szóló történetet, vagyis hogy a három egyetemista még egy napja sem volt Magyarországon, amikor egy bejelentés nyomán lekapcsolták és igazoltatták őket azzal a gyanúval, hogy migránsok. Ezt a gyanút az kelthette fel, hogy a vedda rasszhoz tartoznak, világos vagy sötétbarna a bőrük, hullámos fekete hajuk és sötétbarna szemük van – a hétköznapi rasszizmus nagy úr Magyarországon –, de kiderült, hogy a papírjaikkal minden rendben, az útlevelük és a vízumuk mellett pedig megmutatták a repülőjegyüket is, amellyel elhagyják Magyarországot a hat héten át tartó önkéntes munka után. A rendőrök – jegyezte meg, aki elsőként leírta a történetet – kedvesek és megértőek voltak velük.

Fotó: Tovább Élni Egyesület Facebook-oldala

Az AIESEC a maga részéről arra hívta fel a figyelmet, hogy a három egyetemista azért jött ide, hogy önkéntesként, ingyen foglalkozzon sérült gyerekekkel és felnőttekkel, amivel nem kárt okoznak, hanem adnak a magyar társadalomnak, Nem elveszik a lehetőséget, hanem megteremtik azoknak, akikkel foglalkoznak – írja a szervezet.. 

(A 444 nyomán)

 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.