Már a párizsin is lopásgátló chip van

A 24.hu egyik olvasója fotózta le, hogy a Spar egyik üzletében a felvágottak csomagolópapírjába is tesznek lopásgátló chipet.

2022. december 21., 16:01

Szerző:

A Spar áruházakban a felvágottak csomagolópapírjába is lopásgátló chipet tesznek – hívta fel a figyelmet a 24.hu egyik olvasója. A chipről egy fotót is megosztott a portál.

A portál megkereste ezzel kapcsolatban az üzletláncot, akik ezt nem erősítették vagy cáfolták meg, mivel az áruvédelmi szabályzatuk részletei nem nyilvánosak. A kommunikációs vezetőjük viszont elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az üzletekben elkövetett lopások és lopási kísérletek folyamatosan növekvő száma megnövekedett. Megjegyzeték, hogy egyre kevésbé beszélhetünk egyszerű élelmiszerlopásról, a hangsúly áthelyeződött a szervezett, sorozatos, megrendelésre, továbbértékesítési célú eltulajdonításra.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Vajda János)

 

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.