Orbán Viktor: Nincs gyerek, nincs jövő

Elmondta, mi a tervük a családtámogatással a választás után.

2022. január 28., 08:07

Szerző:

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban közölte, hogy amennyiben megint a Fidesz nyer áprilisban, akkor a családtámogatási rendszer újabb elemekkel fog kiegészülni. Elmondása szerint a gyermeket vállalóknak legalább azonos életszínvonalat akarnak biztosítani, mint azoknak, akik gyermektelenek.

A kormányfő szerint a sok nehézség ellenére is sikeres gazdasági évet zárt az ország, 6,8 százalék fölött volt a gazdasági növekedés.  Megemlítette, hogy Európában a magyarok költik arányosan a legtöbbet a családokra a költségvetéséből. Hozzátette: ha nincs gyerek, nincs jövő.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.