Orbán Viktor a Karmelitában fogadta a Kínai Építési Bank elnökét

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Tien Kuo-lit, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnökét és delegációját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2023. április 20., 13:59

Szerző:

Szerdán nyitotta meg magyarországi fióktelepét a CCB, amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete. A csütörtöki munkaebéden, melyen Orbán Viktoron kívül a kormány több minisztere, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Nagy Márton és Csák János is részt vett, üdvözölték a bank budapesti képviseletének megnyitását – ismertette Havasi Bertalan.

Elhangzott: Kína és Magyarország barátsága hosszú múltra tekint vissza. A felek várakozásai szerint az új fióktelep hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Tien Kuo-li, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnöke (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. április 20-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.