Ötmilliárd forintért írtak ki közbeszerzést tanácsadásra az Orbán Ráhel ismerőseihez köthető állami cégek

2020. május 1., 14:10

Szerző:

„Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” címmel jelent meg egy ötmilliárd forintos, turisztikai témájú közbeszezési kiírás, amiről Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írt a Facebookon, amit a 444.hu vett észre.

Az ajánlatkérők közt ott van a Kisfaludy 2030 Zrt, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Divat & Design Ügynökség is. A képviselő emlékeztet, hogy az MTÜ-t Guller Zoltán, „Orbán Ráhel bizalmasa” vezeti. Guller 2018-ban a segítői közt említette a miniszterelnök lányát, akinek aztán az ismerősei jó pozíciókba kerültek az MTÜ-nél.

Az MTÜ alatt működik a Magyar Divat & Design Ügynökség, amit Bata-Jakab Zsófia, Orbán Ráhel volt évfolyamtársa vezet.

A kiírás szerint a feladatok közt van például „turisztikai termékekkel és altermékekkel kapcsolatos helyzetelemző tanulmányok készítése, kapcsolódó adatbázisok (pl. attrakciók, vonzerők, érintettek, szolgáltatások, kapacitások) elkészítése, kiemelten az egészségturisztikai fejlesztések előkészítésének vizsgálata, szabályozási környezet hiányterületeinek (pl. üzemeltetési környezet, definíciók, adózási, támogatási rendszer stb.) feltárása, stratégia meghatározása, a természetes gyógytényezők orvosi kutatása.