Pusztaszabolcs polgármestere listáról és arról beszélt, hogy a számlálóbiztosoknak valahogyan fel kell hívniuk a figyelmet a fideszes jelöltekre

2019. október 13., 12:17

Szerző:

Vasárnap a Magyar Hang hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amelynek a tanúsága szerint Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs fideszes polgármestere egy múlt heti eligazításon arról beszélt, hogy a Fidesz aktivistái és jelöltjei egy lista alapján kereshetik fel a potenciális kormánypárti szavazókat. 

– Azokat az összesítéseket, amelyeket az aláírásokból kaptunk, azokat az összesítéseket, hogy melyik házszámnál történt valamiféle kapcsolat, mindenképp személyesen kellene (…) elmenni. Ezt az összesített listát fogom a holnapi nap folyamán megkapni és odaadni a képviselők számára, hogy tudjanak ezek alapján dolgozni. Illetve velük majd megbeszéljük, melyik utcában hogyan, miképpen tudja ezt az anyagot elvinni, és esetleg hogyha kapunk valamit a központból…

– mondta Csányi Kálmán. Tett egy megjegyzést arról is, hogy a fideszes jelölteke neve a szavazólap alján, a 15.,17.,18. és 19. helyen szerepelnek, a számlálóbiztosoknak pedig meg kellenee találniuk azt a mondatot, amellyel erre felhívhatják a szavazók figyelmét.

– Nem tudom melyik az a mondat, amit ki kell találni, hogy ne szóljanak ránk

– fogalmazott. 

A Magyar Hang telefonon beszélt Csányi Kálmánnal, aki azt állította, minden az adatvédelmi előírásoknak megfelelően történik, a jelölésekhez leadott aláírásgyűjtő íveken ugyanis fel van tüntetve, hogy az aláírók hozzájárulnak az adataik kampánycélú felhasználásához.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.