A Wittinghoff Tamást lejárató kamuvédegylet most iskolákat szólít fel arra, hogy határolódjanak el a budaörsi városvezetéstől

Borkai Zsoltot nem említették az állítólagos női jogvédők.

2019. október 21., 18:21

Szerző: Bíró Veronika

A Wittinghoff Tamást lejárató Megalázott Nők Védegylete néven ismert nem létező szervezet ezúttal az iskolák vezetését, a szülői munkaközösségeket és a diák-önkormányzatokat szólította fel arra, hogy szervezzenek azonnali ellenállást Budaörs vezetősége ellen. Emellett felszólítják az iskolákat arra, hogy küldjenek diákokat a november 7-i Magyar-Török csúcstalálkozó szabadtéri programjaira.

Az önkormányzati választás kampányában Budaörs független polgármesteréről szexvideót tettek közzé az interneten. Wittinghoff Tamás azt nyilatkozta, hogy körülbelül négy éve történt az eset, nem sokkal azután, hogy Budaörsön nagyon kikapott a Fidesz. Elmondása szerint később meg is zsarolták a felvétellel, amelyen egy masszőrnővel lehet látni, és azt akarták, hogy ne induljon újra. Az ügyben feljelentést tett.

Wittinghoff Tamás 1991 óta vezeti a várost, október 13-án fölényesen nyert 71,65 százalékkal fideszes kihívójával, a 28,35 százalékot megszerző Czuczor Gergellyel szemben.

A szerkesztőségünkhöz Körlevél! címmel eljuttatott levélben a védegylet azt írta, hogy Budaörs jelenlegi vezetősége méltatlan arra, hogy betöltse jelenlegi pozícióját és ellássa feladatát.

„Hiába vállalta fel tetteit, azok sajnos következmények nélkül maradtak. A választások eredményeként a főváros és tágabb környezete az ellenzéki pártok irányítása alá került. Félő, hamarosan beváltják azon ígéretüket, melyet évek óta hangoztatnak, hogy menekültek ezereit (sic!) telepítik le a fővárosban és a környező településeken. Ezt nem engedhetjük meg. Budaörs polgármestere pontosan olyan viselkedést tanúsított, mely elsősorban a muzulmán országokban hagyomány. Ezt meg kell akadályozni! Gyermekeink, lányaink jövője a tét”

– áll a levélben.

Az nem világos, hogy a polgármester viselkedése hogyan viszonyul a muzulmán hagyományokhoz. A védegylet mindenféle konkrétum nélkül azt is közölte, hogy több ellenzéki polgármesterről vannak kompromittáló bizonyítékaik,

„amiket a választásokra való tekintettel eddig nem hoztunk nyilvánosságra”.

Ígéretük szerint hamarosan felfedik kilétüket és bizonyítékaikat.

Levelükben egyúttal felszólították az iskolák vezetőségét, hogy küldjenek diákokat a november 7-i Magyar-Török csúcstalálkozó szabadtéri programjaira. A végén feltüntettek egy blogcímet is, amelyen egyetlen, igencsak zavaros bejegyzés olvasható.

Fotó: Facebook/Wittinghoff Tamás

A levelet egy gödöllői iskola is megkapta, de forrásunk úgy tudja, hogy váci is más iskolák is kaptak belőle. Azt nem tudjuk, hogy pontosan mekkora körben küldték el. Egy budaörsi általános iskola email címét láttuk címzettként feltüntetve egy október 18-i e-mailben, de az intézmény vezetője szerint nem érkezett meg hozzájuk a levél.

Turcsik Viktor, a Budaörsi Hermann Ottó Általános Iskola igazgatója megerősítette, hogy megkapták a levelet. Leszögezte, hogy semmilyen szinten nem foglalkoznak vele, és sehova nem küldenek ki senkit.

Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója tőlünk hallott a levélről. Nagy a tankerületük, őt még nem értesítették róla, és hétvégén érkezhetett a címzetteknek.

– A mi iskoláink törvénytisztelők, akik tudják, hogy egy intézmény politikailag semleges. Nem gondolom, hogy ők ezt a fajta felhívást komolyan veszik

– vélte.

Wittinghoff Tamás portálunktól értesült a körlevélről, eddig nem hallott róla. Hangsúlyozta, hogy a védegylet nem egy létező szervezet.

A védegylet egyébként körlevelét a megalazottnok@vedegylet.hu címről küldte. Szerettük volna megszólaltatni a szervezetet, de erre az email címre nem lehet emailt küldeni, a vedegylet.hu domain egy citromailes címet rejt. Vagyis az eredeti címük ez: megalazottnok@citromail.hu.

Elküldtük erre a címre is kérdéseinket. Arra szerettünk volna választ kapni, hogy pontosan melyik iskolának, melyik városba küldtek levelet, mi köze van az iskolai közösségeknek a polgármester botrányához. Azt is, hogy miért szólítanak fel iskolákat arra, hogy politikai eseményre küldjenek diákokat. Megkérdeztük, hogy a győri és Győr környéki iskolákat is felszólítják-e arra, hogy határolódjanak el a szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett Borkai Zsolttól és a város vezetésétől. Ha esetleg választ kapunk, új cikket írunk.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.