Győrfi Pál: Nyolcan sérültek meg súlyosan a buszbalesetben

A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

2021. augusztus 15., 10:19

Szerző:

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be. A balesetről előzményei egyelőre tisztázatlanok. Mint megírtuk korábban, vasárnap hajnalban az árokba borult egy magyar honosságú, legalább ötven utast szállító autóbusz. A jármű átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. Úgy tudni, tizennégy embert a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

(Kiemelt kép: Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán)