Németh Szilárd: Magyarország most is a kereszténységet védi

A fideszes képviselő szerint eljött a hazafiság és az önfeláldozás ideje.

2021. július 22., 14:17

Szerző:

Magyarország – a XV. században betöltött szerepéhez hasonlóan – a 21. században is kulcsszerepet vállal az európai nemzetek kulturális értékeinek, közös keresztény hagyományainak megóvásában, illetve az Európai Unió külső határainak megvédésében – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a nándorfehérvári diadal emléknapján tartott budapesti ünnepségen, csütörtökön.

Németh Szilárd a Halászbástya tövében álló Hunyadi János-szobornál megtartott megemlékezésen hangsúlyozta: ez a nap nem csupán a nemzetnek, hanem a keresztény Európának és a mai keresztény világ összességének az emléknapja, máig élő példaképe a hazafiságnak, az önfeláldozásnak, emberi helytállásnak, az európaiságnak, az európai összefogásnak és a kereszténységnek. Erre a győzelemre emlékezik azóta minden keresztény templom déli harangszója – tette hozzá a politikus.

(Kiemelt kép: Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára egy katona jelentését fogadja Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án. Fotó: Rosta Tibor / MTI)