Nem lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és az iskolákban április 7-ig

Nem lenne hatékony a zárás, ha gyermekfelügyelet címén félig tele lennének az intézmények - mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

2021. március 5., 14:40

Szerző:

Nem szerveznek gyermekfelügyeletet az óvodákban és az iskolákban április 7-éig, étkeztetést azonban biztosítanak elvitelre és kiszállítással - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár elmondása szerint azért, mert a cél egy rövid, de hatékony védelmi időszak beiktatása. „Nem több hónapos leállásra készülünk, így ha a gyermekfelügyelet címén félig tele lennének az intézmények, az nem lenne hatékony” - mondta. 

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy az óvodákban hétfőtől rendkívüli szünet lesz április 7-éig - írja az MTI. Az iskolák tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át; a tavaszi szünetet követő első tanítási napon, április 7-én akarják hagyományos, jelenléti munkarendben újraindítani az oktatást. A középiskolák esetében alapvetően nincs szükség változtatásra, ezek az intézmények már tavaly november 11-e óta tantermen kívüli digitális munkarendben működnek.

 (Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Dimény András)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.