Kedd éjjel dobozokat vitt el a városházáról egy teherautó, Nagy Gábor Tamás leköszönő fideszes polgármester autója kísérte

2019. október 18., 17:32

Szerző:

A Momentum Mozgalom Budapest I. kerületi képviselője, Gelencsér Ferenc kedden késő éjjel arra lett figyelmes, mikor elhaladt a kerületi városháza épületénél, hogy egy költöztető cég teherautójába irattartó dobozokat pakolnak be. Értesüléseink szerint a rakodást nagyjából éjjel fél 11-kor folytatták.

A politikus a költöztetést végző egyik férfihoz ment arról érdeklődve, hogy mégis mi célból folyik a munka, illetve hova viszik majd a rakományt: előbbire választ nem kapott, de az kiderült, hogy a költöztetést Nagy Gábor Tamás, az I. kerület leváltott fideszes polgármestere rendelte meg, a rakományt pedig a Táncsics utcába viszik – ahol a polgármester lakhelye is van. Gelencsér, aki videót készített a történtekről, követte a teherautót a Táncsics utcába, ami valóban a polgármester házának közelében állt meg.

Azonban nem kezdődött meg a kipakolás: a teherautó egyik utasa kiszállt, körülnézett, majd eltűnt az egyik sikátorban, végül telefonálás után visszaszállt a járműbe, ami váratlanul tolatni kezdett az egyirányú utcából.

Nem sokkal később a képviselő és társai egy másik kistehergépjárműt is láttak, amibe hasonló dobozokat raktak el, mint a teherautóba, valamint feltűnt Nagy Gábor Tamás autója is, ami elhajtott a konvojjal.

A költöztető cég az I. kerület rendszeres szállítójaként hirdeti magát. A 444.hu megkereste a fuvarozó cég tulajdonosát, aki elismerte az éjszakai szállítást. A rakományról részleteket nem árult el, de a Táncsics utcai váratlan kitolatós manővert azzal magyarázta, hogy eredetileg ott is felvettek volna még csomagot, ám a helyszínen tudták meg, hogy mégsem lesz ilyen feladatuk, hanem egy második címre kell leszállítaniuk a dobozokat.

Nagy Gábor Tamás a portál kérdéseire azt a magyarázatot adta, hogy hosszú évek polgármestersége során felgyülemlett könyveket szállítottak el irodájából.

Bár erre vonatkozó kérdést nem tettek fel, de a leköszönő polgármester leszögezte, hogy nem iratokat vittek el.

Hozzátette, hogy az I. kerületben minden dokumentum iktatásra kerül, tehát onnan semmi sem tűnhet el. Hogy miért nem pakoltak ki semmit a házánál, arra azt a magyarázatot adta – ellentmondva a költöztetők állításának –, hogy a Táncsics utcában a házához közeli sikátorban terveztek volna megállni, ám oda nem fért be a költöztető járműve. Hogy ne kelljen 200 métert cipelni a dobozokat, ezért inkább egy másik címre, egy raktárba vitték a rakományt.

Nagy Gábor Tamás szerint azért éjjel vitték el a dobozokat, hogy ne nappal akadályozzák a forgalmat a városházánál.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.