Indokolt a korlátozó intézkedések fenntartása Müller Cecília szerint

Az ügyben a kormány dönt.

2021. január 6., 13:08

Szerző:

A szigorú korlátozó intézkedések fenntartása indokolt a jövőben - közölte Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján - írja a Hvg.hu. Hangsúlyozta, hogy az ügyben a kormány dönt, azonban azt látni, hogy a járvány most is tart, a környező országokban pedig jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma.

Müller azt nem mondta, hogy milyen időtávban indokolt a korlátozó intézkedések további fenntartása, és arra sem utalt, hogy a jelenlegi intézkedések közül bármelyiket ne hosszabbítanák meg -írják.

Amennyiben az összes jelenleg érvényes intézkedés fennmarad, az a több között azt jelenti, hogy

  • marad a kijárási tilalom este 8 és reggel 5 között
  • a boltok, különböző szolgáltatások bezárnak este 7-kor
  • a középiskolától felfelé digitális oktatás folyik
  • nincsenek rendezvények, a mozik, színházak, konditermek sem nyithatnak ki.

A kormány november közepén egy rendelettel teremtett lehetőséget arra, hogy az eredetileg 30 napig hatályos járványügyi korlátozásokat akár február 8-ig fenntartsa. Eddig szól ugyanis az Országgyűlés által adott felhatalmazás.

Müller Cecília a tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta azt is, a koronavírus brit mutációját egyelőre nem azonosították Magyarországon - írják.

 

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.