Itt lehet regisztrálni az 5-11 éves gyermekeket oltásra

Mutatjuk a tudnivalókat. 

2021. december 8., 16:13

Szerző:

Az 5-11 éves gyermekek oltásához is megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap – tájékoztatta az MTI-t a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati oldalon azt írták: a gyermekeket az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házigyermekorvosoknál oltják majd. A kijelölt kórházi oltópontokra néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót. Ennek dátumáról külön tájékoztatást adnak – közölték.

Az interneten azok a szülők foglalhatnak majd időpontot, akiknek van érvényes regisztrációjuk.

A gyermekvakcinát igénylő házigyermekorvosok is kapnak majd a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

A közlemény szerint az első vakcinaszállítmány várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Ebben 138 ezer adag vakcina lesz, amelynek a felét használhatják fel, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan.

A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Azt írták: egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyermeket kell szervezniük a házi gyermekorvosoknak is. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy e-mail címről egy gyermeket lehet rögzíteni.

A gyermekeket ide kattintva tudják regisztrálni. 

(Kiemelt kép: 2021. december 08., Szászország, Lipcse: Egy 7 éves kislány, miután beoltották a Covid19 vírus ellen. Fotó: B: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.