Megjelent az év közleménye, Rogán Antal és az Orbán-kormány leleplezte az Európai Csalás Elleni Hivatalt

2018. november 8., 07:50

Szerző:

444 kajánkodik azon, hogy a Rogán Antal fémjelezte Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben fűzött megjegyzést ahhoz, hogy a keddi rendőrségi bejelentés szerint bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a 2015-ig Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István résztulajdonában lévő Elios Innovatív Zrt. ellen. Bár az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése szerint a cég által 2012 és 2014 között elnyert 35 közvilágítási pályázat egyike sem volt rendben, 17 esetben pedig az érintettek szervezett csalási mechanizmust építettek ki, hogy az Elios legyen a befutó, Rogán Antal és az Orbán-kormány most leleplezte, hogy milyen szándék vezérelte a brüsszeli vizsgálatot.

„Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat”

– hangzik az KTK közleménye. Az, hogy az alapos hatósági vizsgálat mit cáfolt, nem egészen világos, a rendőrség ugyanis még azt sem hajlandó elárulni, hogy egyáltalán hány embert hallgattak ki a nyomozás során. Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament Költségvetési és Ellenőrzési Bizottságának az elnöke meglepőnek nevezte a nyomozás megszüntetését. Úgy vélte az OLAF-nak az ügyben készített jelentése meggyőző bizonyítékokat vonultatott fel az ügyben. Az OLAF egyébként azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy 43,7 millió euró (átszámítva több mint 13 milliárd forint) támogatást vonjon meg Magyarországtól, szóval a történetnek még nincs vége.

Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke, jelenleg független országgyűlési képviselő szerint Tiborcz István két- és négymilliárd forint körüli összeghez juthatott hozzá illegálisan az Elios pályázati sikerszériája révén. Orbán Viktor a vejéről szóló kérdést korábban azzal rázta le, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik.

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.