06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Mégis lehet nyáron Balaton Sound, a szervezők lefoglalták a helyszínt

A Sziget Zrt. a szokásos helyen, Zamárdiban rendezné meg a Balaton Soundot és a Strand Fesztivált is. Az önkormányzat jóváhagyta.

2021. február 26., 15:28

Szerző:

Lefoglalta a szokásos fesztiválhelyszínt a zamárdi Balaton-parton a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. Csütörtökön a polgármester emiatt hívta össze a rendkívüli testületi ülést – írja a 24.hu. A település vezetése mind a Balaton Sound, mind a Strand Fesztivál megrendezését engedélyezte.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere azt is elmondta: nem egyeztek bele a Sziget ötéves szerződésjavaslatába, és a Be My Lake fesztivált sem engedélyezték. „Az egyéves szerződés egyfajta »bónusz« a tavaly elmaradt rendezvényekért, ami időt ad a rendezőknek, hogy új helyszínt találjanak a fesztiváloknak” – mondta Csákovics.

A Balaton Soundot június végére, július elejére tervezi a Sziget, de a szerződés alapján van lehetőség arra is, hogy 2022-re halasszák a fesztivált. Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője elmondta: márciusban döntenek az idei fesztiválok megrendezéséről.

(Kiemelt kép: Közönség David Guetta francia DJ koncertjén a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban, 2018. július 7-én este. Fotó: MTI | Bodnár Boglárka)