Meggondolta magát az otthoni munkavégzés ügyében Szijjártó Péter

Augusztusban még azt mondta a külügyminiszter, a jövőben sem fogja engedélyezni a home office-t,  „és aki ezt nem vállalja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is”.

2021. március 16., 11:21

Szerző:

Bár Szijjártó Péter korábban akár ki is rúgta volna azokat, akik otthonról akartak dolgozni, a Népszava szerint meggondolta magát a külügyminiszter: már egyáltalán nem tiltott a home office a minisztériumban. 

Sőt a lap birtokába került, Balogh Csaba közigazgatási államtitkár által jegyzett utasítás szerint a koronavírus-járvány harmadik hullámában már részben kötelező is (és kérhető is) lett az otthoni munkavégzés.

A dokumentum tanúsága szerint a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkárság, illetve a kulturális diplomáciáért és a déli nyitásért felelős helyettes államtitkárság dolgozóit home office-ba küldték. A többi szervezeti egységnél pedig a vezetők kérhetik, hogy beosztottjaik április 7-éig (az iskola- és óvodazárás várható végéig) otthonról dolgozhassanak.

A magyar  külképviseletek dolgozóira a belső utasítás szerint az adott ország járványügyi szabályai érvényesek  – írja a Népszava. A lap felidézi, hogy a külgazdasági és külügyminiszter, miközben ő maga is távmunkában, az Adrián, egy jachtról dolgozott, vehemensen ellenezte a home office-t.

Az augusztusi nagyköveti értekezleten még arról beszélt a külügyér, hogy az otthoni munkavégzést nem engedélyezte és nem fogja engedélyezni a jövőben sem, a minisztériumban pedig nem fognak szakszervezetesdit játszani.

 „És aki ezt nem vállalja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is” - mondta akkor Szijjártó Péter.

 (Kiemelt képünk: Szijjártó Péter Facebook-oldala)