Második forduló: Gyurcsány és Czeglédy már Karácsonyt támadják

Eldurvulhat a miniszterelnök-jelölti kampány az előválasztás második fordulójában.

2021. október 1., 14:30

Szerző:

A DK úgy látszik már most elindította az ellenzéki előválasztás második fordulójának kampányát, írja a telex. Az előválasztás következő szakaszában dől el, ki lesz a hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Az első forduló eredménye csütörtökön vált hivatalossá és Dobrev Klára nyerte. Pénteken Czeglédy Csaba majd Gyurcsány Ferenc is kritizálta közösségi oldalán Karácsony Gergelyt, aki a Dobrev legnagyobb riválisának számít a második fordulóban. 

„Az országos előválasztás első fordulóját Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje nyerte. A legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett, vidéken csúfosan leszerepelt”– írta ki Czeglédy Csaba közösségi oldalán, aki egyébként az első fordulóban letudta győzni riválisát Ungár Pétert a szombathelyi választó kerületben. 

Nem sokkal később Gyurcsány Ferenc a DK elnöke is beleszállt a főpolgármesterbe. Ő azt írta a Facebookon: „Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket. Tényleg? Akkor kérdezem: Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után? Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve? Szóval?”

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában már csak a három tovább jutott miniszterelnök-jelölt fog versenyezni egymással: Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. Egyelőre az erőviszonyok nem teljesen tiszták, mert tárgyalások folynak arról. hogy Márki-Zay vagy Karácsony milyen feltételek mellett hajlandó visszalépni egymás javára. 

(Kiemelt kép: Az ellenzéki előválasztás első napja. Fotó: Merész Márton/168)

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.