Márki-Zay: Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltje lehazaárulózta Orbán Viktort. 

2022. február 27., 22:38

Szerző:

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szokásos vasárnap esti élő facebookos bejelentkezésében fejtette ki, hogy ha a magyar miniszterelnök nem akadályozza Ukrajna NATO-közeledését, akkor a háború ki sem tört volna. 

„Naivitás lenne azt gondolni, hogy ha Ukrajnát le tudja rohanni Putyin, akkor Orbán Viktor ennek ellen tudna állni, vagy a magyar hadsereg önmagában képes lenne megvédeni Magyarország területi integritását, függetlenségét”

– fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette: „Van tapasztalatunk nekünk is, nem csak az ukránoknak az orosz tankok elsöprő erejéről. Bennünket nem Orbán Viktor, hanem a NATO véd. Mint kifejtette:

„Ha Orbán Viktor nem akadályozza Ukrajna NATO-közeledését, akkor ez a háború ki sem tört volna. Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg.”

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Magyarország az egyetlen NATO-tagállam, mely nem fogad be NATO-csapatokat, de mi nem, „Putyin parancsára” tesszük.

„Orbán Viktor nem a hazánkat védi, hanem elárulja, hazaáruló”

– fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy ha árulónak tartja Orbánt, miért tapsoltatta meg a csütörtöki tüntetésen, amiért agresszornak nevezte az orosz elnököt egy videójában, azt mondta:

„Függetlenül attól, hogy ő hazaáruló, ha valamit jól csinál, azt el fogjuk ismerni.”

https://www.youtube.com/watch?v=pLGIF9wheuk

(Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

 

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.