Mária országa: egy vallási szekta Nagy Atlantiszi Angyalrituáléját nézették a gyerekekkel a polgárőr-táborban, a Belügyminisztérium támogatásával

2018. október 26., 09:35

Szerző:

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) augusztusban Gyenesdiáson tartotta a hagyományos ifjúsági táborát. A 14-18 éves fiatalok elvileg azért mennek ezekre a Belügyminisztérium pénzügyi támogatásából finanszírozott rendezvényekre, hogy szakmai felkészítést kapjanak, és ízelítőt a polgárőrök tevékenységéből – írja a 24.hu.

Horváth Róbert, az OPSZ alelnöke azonban az idei rendezvényre az önvédelmi edzéseken és a szakmai felkészítésen kívül más típusú programmal is készült.

A Krisztus Esszénus Templomának Rendje nevű vallási csoport mutatott be Nagy Atlantiszi Angyalrituálét a tábor résztvevőinek.

Horváth Róbert ugyanis nemcsak a polgárőrségben tölt be magas pozíciókat, hanem az esszénus rendben is. Az alig néhány éve létrehozott egyesület tagjai vele együtt tartották a vallási szertartást a fiataloknak.

Esszénus prédikáció
Fotó: Youtube

A rend honlapján olvasható ismertető szerint az esszénusok Atlantiszról származtatják a rituálét, „ahol az emberek még együtt éltek az angyalokkal, és a Mennyei Atyával”. A szertartás során a csoport tagjai többek között az angyalokat, a földanyát és a mennyei atyát idézik, és közben

kézrátételes gyógyítószeánszokat rendeznek.

A résztvevő gyerekek szülei levélében kértek magyarázatot a polgárőrségtől, hogy miként kerülhetett bele az ezoterikus vallási csoport szertartása a programba, hiszen előre nem hirdették meg, és senki sem kért szülői beleegyezést hozzá.

A 24.hu megkereste Horváth Róbertet, aki elismerte ugyan, hogy megtartották az istentiszteletet, de azt állította, hogy a szülők tudtával és beleegyezésével zajlott a szertartást. Az OPSZ-alelnök további kérdésekre

nem volt hajlandó válaszolni.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.